Οι παραδοσιακοι μαχαιροποιοι στα Χανια και την Κρητη

Οι παραδοσιακοί Κρητικοί μαχαιροποιοί στην πόλη των Χανίων βρίσκονται κυρίως γύρω από την οδό Σήφακα στην Παλιά Πόλη. Τα μαχαίρια τους είναι περιζήτητα σε όλη την Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαλεμε Χανιων: Ενα ησυχο παραλιακο χωριο που καθορισε τη Μαχη της Κρητης

Το Μάλεμε είναι ένα μικρό χωριό δυτικά της πόλης των Χανίων και ανατολικά του Κολυμπαρίου, με μια όμορφη παραλία. Η ιστορική του σημασία είναι μεγάλη, καθώς εδώ  κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν οι πιο σφοδρές εχθροπραξίες της Μάχης της Κρήτης.

Μονη Γωνιας (Παναγιας Οδηγητριας) στο Κολυμπαρι Χανιων

Η Μονή Γωνιάς στο Κολυμπαρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια στα Χανιά και την Κρήτη. Επίσης επονομαζόμενη Μονή Παναγίας Οδηγήτριας, έχει μια μακρά ιστορία 12 περίπου αιώνων, όπως μαρτυρούν και τα κειμήλια στο εκκλησιαστικό της μουσείο.

Ορθοδοξος Ακαδημια Κρητης (ΟΑΚ), Κολυμπαρι

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στο Κολυμπάρι Χανίων είναι ένα από τα πιο γνωστά θρησκευτικά ιδρύματα του είδους του στον κόσμο. Ο κύριος ρόλος του είναι η έρευνα και η εκπαίδευση σε θέματα Ορθοδοξίας, και της σχέσης της με άλλες θρησκείες, αλλά και άλλους σχετικούς τομείς των επιστημών και του πολιτισμού.

Η παραλιακη συνοικια Κουμ Καπι στην πολη των Χανιων και ο Προμαχωνας και η Πυλη Σαμπιοναρα

Η συνοικία Κουμ Καπί είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες περιοχές της πόλης των Χανίων, που βρίσκεται δίπλα στην Παλιά Πόλη και το ανατολικό άκρο του Παλιού Ενετικού Λιμανιού. Η συνοικία έχει την δική της παραλία του Κουμ Καπί, και είναι γνωστή σε όλα τα Χανιά για τα όμορφα καφέ της, τις ταβέρνες και τα μπαρ της δίπλα στη θάλασσα.

Το Τζαμι του Κιουτσουκ Χασαν Πασα, η Γιαλι Τζαμισι, στην πολη των Χανιων

Το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν Πασά, ή Γιαλί Τζαμισί, είναι το μόνο τζαμί που έχει διασωθεί στην πόλη των Χανίων από την Οθωμανική περίοδο. Ονομαζόμενο επίσης και Τζαμί των Γενίτσαρων, αυτό το κτίριο με την εκπληκτική αρχιτεκτονική βρίσκεται πιθανότατα στο πιο κεντρικό σημείο του Παλιού Ενετικού Λιμανιού.

Η συνοικια Χαλεπα στην πολη των Χανιων

Η Χαλέπα είναι μια συνοικία της πόλης των Χανίων που ξεχωρίζει με ευκολία ακόμη και σήμερα. Με ένα πολύ πλούσιο παρελθόν, που κυριολεκτικά διαμόρφωσε την ιστορία της σύγχρονης Κρήτης και της Ελλάδας, και με ιδιαίτερα αξιοθέατα, όπως το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, και τη γειτονιά Ταμπακαριά, η Χαλέπα είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε αν θέλετε να πάρετε μια γεύση του πως ήταν τα Χανιά περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Το χωριο Κολυμπαρι και η Χερσονησος Ροδωπου

Το χωριό Κολυμπάρι, με την αυθεντική του αίσθηση του Κρητικού χωριού, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στα Χανιά για να μείνετε. Και αν το συνδυάσετε με την εκπληκτική Χερσόνησο Ροδωπού, έχετε έναν από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Κρήτης, γεμάτο από κρυμμένους θησαυρούς για να ανακαλύψετε.

ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν είναι πολλά τα διαμερίσματα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων που μπορούν να ισορροπήσουν με επιτυχία την πολυτέλεια με το στυλ και την εξαιρετική σχεδίαση. Τα Avra Apartments κάνουν ακριβώς αυτό, δίνοντάς σας παράλληλα τη δυνατότητα να μείνετε στο κέντρο της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ

Δεν θα βρείτε διαμέρισμα με μεγαλύτερη πολυτέλεια και στυλ στο Κολυμπάρι από τα Avra Apartments. Οι έξυπνα σχεδιασμένοι εσωτερικοί τους χώροι, σε συνδυασμό με την εξαιρετική τους θέση και την εκπληκτική θέα, δημιουργούν έναν πολύ ζεστό χώρο που θα κάνει τη διαμονή σας στην Κρήτη αξέχαστη.

Τα Ενετικα Αρσεναλια

Τα Ενετικά Αρσενάλια (ή Νεώρια) είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά κτίρια του Παλιού Ενετικού Λιμανιού των Χανίων. Αρχικά χρησιμοποιούμενα ως ναυπηγεία, η αρχιτεκτονική τους καθορίζει το ανατολικό τμήμα του σημερινού λιμανιού.

Η παραλια του Κολυμπαριου

Η παραλία στο Κολυμπάρι είναι μια χαρακτηριστική παραλία στα βορειοδυτικά του νομού Χανίων, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο γραφικούς κόλπους της Κρήτης. Άγνωστη σε πολλούς επισκέπτες, είναι μια από τις καλύτερες ήσυχες παραλίες του νησιού.